Pro tips using YtConv.net

YTConv.net is a website that provide free service to convert your Youtube video into an mp3, mp4, flv, 3gp and avi. The converted video then can be downloaded into your PC or mobile phone.

Tips #1 : Access YTconv.net faster simply by changing “youtube.com” into “ytconv.net” in your video URL.
Example:
you want to convert this video: http://www.youtube.com/watch?v=YVw7eJ0vGfM into an mp3, you just need to change word “youtube.com” from the URL into “ytconv.net”, so, your new URL would be: http://www.ytconv.net/watch?v=YVw7eJ0vGfM
Open this new URL into your browser, see what happened ๐Ÿ˜€

Tips #2: this is complementary for tips #1, suppose you want to convert to other format other than mp3, you need to add “&hq=” into your new URL. This is the full list of “&hq=” value:
&hq=0 –> convert into mp3 (192kbps)
&hq=1 –> convert into mp3 (256kbps)
&hq=2 –> convert into flv
&hq=3 –> convert into 3gp
&hq=4 –> convert into mp4
&hq=5 –> convert into avi

Example:
you want to convert this video: http://www.youtube.com/watch?v=YVw7eJ0vGfM into an mp4, you just need to change word “youtube.com” from the URL into “ytconv.net” and add “&hq=4” into the URL, so, your new URL would be: http://www.ytconv.net/watch?v=YVw7eJ0vGfM&hq=4
Open this new URL into your browser, see what happened ๐Ÿ˜€

Tips #3: bypass Adf.ly ads. If you, for some reason (such as: the countdown counter did not work), do not want to see adf.ly ads when you click on “DOWNLOAD” button, then do not click the “DOWNLOAD” button. Instead, wait for 60 seconds and then the download will start automatically without needing to see any adf.ly ads.

Tips #4: always download the file from ytconv.net using download accelerator. It is compatible for most common download accelerator. If you don’t want to install any, you can always use DownThemAll add-on for Firefox.

 

That’s it for now.. I’m tired…

Leave a comment ?

71 Comments.

  1. are u using a dedicated or vps to serve this service for free ?

  2. Hello, some of the videos I want to download can’t be download. A message like this appears when I press skip ad, “Sorry, the file you’re looking for is not found!
    It’s probably has been deleted!
    Did you know that you can pause/resume your download only within 12 hours? After 12 hours, your file will be automatically deleted.”

    And this is repetitive in particular videos I like to download.

  3. Why is converting to avi always poping error

  4. halo mas,
    untuk buat web seperti ini pake script apa ya? boleh share scriptnya? bandwidth yang dipake selama sebulan seberapa besar?
    thanks

    • script buatan sendiri, tidak dijual atau di share.. ๐Ÿ™‚
      sekarang pake 2 dedicated server masing2 punya bandwidth 10TB per bulan.. itu palingan kepake 70%-80% nya

      • mas, datashack dedicated nya gmn kualitasnya..minat neh kayaknya harganya miring..

        • kualitasnya joss! speed networknya maknyuss..
          yg kurang hanya di harddisk nya.. HD nya ndak baru.. server pertamaku HD nya usianya hampir setahun (WDC).. yg kedua agak baru: 1 bulan-an (samsung)
          makanya 2-2 nya pernah ngalamin 1 kali HD failed, harus di fsck supaya bisa ON lagi.
          klo buat web yg read/write ke harddisk nya ndak begitu intens, aku rasa sdh sangat bagus itu. Ini kasus HD failed, sptnya krn ytconv yg I/O HD nya ketinggian.
          1 lg kekurangannya: ndak ada fasilitas buat reboot sendiri, hrs kirim support ticket buat reboot request.. unlimited request sihh, klo mau reload OS juga gratis, mantap ndak tuh.. ๐Ÿ˜›

  5. pertama pake dedicated ya , kayaknya dari dulu VPS terus…

    performa sama vps beda banget ya mas

    • ndak sih.. pertama pengalaman pake dedicated (untuk situsku sendiri) sekitar 2 tahun yg lalu, low end juga: imountain.com

      performa jelas beda, terutama di I/O nya sama HD space nya ๐Ÿ˜›

      • kalau datashack buat aplikasi database yang write/read nya termasuk sering misal kyk ezradius gmn mas,,d cukup ?

        • wah.. menurutku kok malah overkill.. lha sekarang pake VPS load nya berapa?
          klo cmn sekitaran 0-4 ya mending tetep di VPS saja.
          ini aku pindah ke dedicated krn load ytconv yg masih pake VPS sekitaran 15-30 . sekarang pake dedi, bisa ditekan 1-7 saja.

          Off topic: tak kukira masih ada yg pake ezradius, sejak insiden email ku dihack dan ditutup sama google, aku ndak bisa develop lg ezradius.. sad thing but life’s must go on.. ๐Ÿ™

  6. load gmn itu 0-4 ? per user ato apa

  7. Load average: 0.32, 0.27, 0.27 itu om..

    • iya yg itu..
      masih sangat rendah gitu.. jgn buru2 upgrade ke dedicated
      takutnya buang2 uang saja.

  8. BTW, cuman pake google ads da bisa biaya-in ytconv ya mas..

  9. aku penasaran kok mas-nya bisa tahu itu harddisk baru atau gak …pake command apa ya

    • install dulu paket “smartmontools” di debian, trus jalanin perintah:
      “smartctl -A /dev/sda”
      “/dev/sda” itu hard disk mu (mungkin nilainya bisa beda dg ku, bisa /dev/sdb atau /dev/hda)
      lihat hasil perintah pas bagian “Power_On_Hours” .. itu usia harddisk dlm jam

      perintah ndak bisa jalan di VPS (ya iya lahhh.. wong HD nya shared)

  10. how do i convert my videos to itunes? the only place my videos go is real player. how do i change it to itunes?

  11. mas gak pake datashack lagi yah..heheh berati kualitasnya mengecewakan…pindah kemana skrg ?, vps apa dedicated ?

    • masih pake kok.. yg server utama masih di datashack.
      yg server kedua tuh yg pindah2 mlulu.
      awalnya emang bener di datashack semua. ehh kena ‘null route’ gara2 pemakaian bandwidth berlebihan..
      cape dehhhhh

  12. ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ‘ฟ โ“ โ“ โ“ โ“
    it says “Error: Sorry, the server can’t handle video longer than 1800 seconds __remote_call__”

    what should i do?cant convert the video… ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ™ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜

  13. why does the thing says that it is remote call and cant download any video at all?

  14. Hi, I’ve been using ytconv for a bit, but it’s this video I’d really like to watch without going to youtube. Which conversion do I need to download it on my computer as a video?

  15. ๐Ÿ˜ฅ It won’t let me download a song I need for a project and I need It ASAP!

  16. It won’t let me download this song, and can you please take off the ads it doesn’t let me download because the ads are blocked.

  17. theres ads for when yo try to download a song…

    • well, obviously, I can’t remove the ads.
      That’s where ytconv got it’s money and run the servers.
      (unless there’s someone who keep sending $900 to may Paypal each month, maybe I’ll remove the ads)

  18. Hello, Just wondering why there’s no recent post. I always visit this blog regulary and hope there’s newer posts. That would be great if you can update this blog with useful information

  19. mas, sekarang ganti provider lagi ya..gak di datashack ? dmn skrg

  20. ๐Ÿ˜ˆ ๐Ÿ˜ˆ

  21. panu po ba ito

  22. ytconv user

    Just wondering,what’s the used software to create this video tutorial :

    http://ytconv.net/help.php

    thx

    • it’s camtasia
      download the trial version here: http://www.techsmith.com/download/camtasia/default.asp

      • ytconv user

        Is it enough to create a video just by using the trial version ? is there any limitation ?

        • It’s fully functional, the only limit is that you can only use this trial for 30 days. Enough for you to make a few videos/screencast

          • Igor_NOVICK, Russia

            LETTER OF THANKS

            Dear Mr. Achmad

            I am so glad to confirm your conversion web-tool YTCONV.NET being well compatible to the lower cell phones as ALCATEL ONE TOUCH series. (J2ME, MIDP-2.0, 320×240).

            Your converting service is working pretty well with Opera Mini browser whereas most of other converting engeenes on Internet, eg. KEEPVID.COM. would not.
            Again, the YTCONV takes not long to download to the cell phones even if at slow access speed –a great benefit on all the people out of wi-fi connection.

            Thanks you for maintaining this great service.
            Keep it up as long as possible !!!!!

            Ever Yours

            on behalf of the lower cell phones’ society
            Igor NOVICK
            Russia

  23. when i convert a video to mp4 on my phone it is about 40- MB. on the computer while trying to convert to mp4, it goes up to 120+ MB. Why?

    • What’s your Youtube URL?
      mp4 video tends to be “big” because the quality is really good

  24. Acchigbue Christian

    why is videos that last for 2 hours not downloading?

  25. what is jDownloader???

  26. ok.
    its very good way 2 download from yt.
    tnx & best regards

  27. mas, kapan saat tepat utk monetization web kita , jika kita menyediakan layanan premium utk pengunjung, (versi free nya juga masih tersedia, yg ingin feature lbh ada feature pro- paid). apa mulai web tersebut launching dari awal(meski trafik msh sedikit) atau nunggu sampe trafik stabil dulu..sekarang masih 100% free (blm ada pro version)

    • klo menurutku, cari visitor loyal yang banyak dulu. jangan sampe situs kita –belum juga rame– sudah dapet pandangan miring dari visitor.
      Jadi, trafik dulu baru monitize.

      • dulu punya mas gitu juga ya ? klo web di monetize emang ada pandangan miring ya mas…klo web nya model SAAS gimana ? apa sama aja.

        • Ya klo blm ada pembuktian bahwa situs kita itu menyediakan layanan yg bagus dan reliable tp kok tiba2 ada fitur berbayarnya kan aneh jdnya. Ini situs blm tentu bener service nya kok sdh ada pilihan berbayarnya??
          Klo dulu situsku dulu emang blm ada iklannya di awal2, trus jd rame trus kukasih adsense.. trus mjd spt skarang ini. Kbanyakan iklan.. wkkkkk.. tp visitor jarang yg kabur (dilihat dr trafiknya) krn mereka tahu service yg kusediakan itu ‘worthed’.. :p
          Klo bikin SaaS berarti musti menyediakan akun demo/free dmn user bsa dg mudah upgrade ke layanan lbh tinggi. Jgn lupa analisa pasar dulu, kira2 banyak yg butuh apa ndak, awasi trus trafiknya shg qta bsa perkirakan kpn BEP nya dan kpn bsa mulai mengeruk keuntungan.
          Just my ยข2..

  28. wizegui541

    any chances i can get this one to avi covert? YT shows error. https://www.youtube.com/watch?v=-1d69M3cVCM&feature=player_detailpage

    • Ytconv can not process video longer than 30 minutes, you should look for other options (maybe using desktop apps)

  29. Please let me know if you’re looking for a writer for your site. You have some really good articles and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some articles for your blog in exchange for a link back to mine.
    Please blast me an e-mail if interested. Many thanks!

  30. Igor, Russia, written through the OperaMini proxi-server.

    YTCONV is some godsend for all the OperaMobile society, yes….

    Dear Mr. ZAENURI,

    Many thanks to you for keeping this YOUTUBE CONVERTER alive for so long time. — it all because of your profound scientific knowledge, yes.. .
    And, I am now very glad to use this converting tool on my cellphone, many. many times throughout a day.
    All seems to be working quite fine now, no converting failures or time-outs any more. Great !!!!

    Thanks once again.
    Igor Novick,
    Russia

Leave a Reply

%d bloggers like this: